Hong Kong,  Maailmanympärimatka

Hong Kong – Victoria Peakin huimissa maisemissa

Maailmanympärimatkani reittiä suunnitellessa suosin suoria lentoja, minkä vuoksi Japanista eteenpäin jatkaessa Hong Kong nousi itselleni parhaimmaksi välietapiksi ennen Indonesiaan suuntaamista. Olin jo vuosia halunnut käydä Hong Kongissa, mutta säästellyt sitä välilaskukohteeksi jollekin Aasian reissulle hyvien lentoyhteyksien vuoksi. Ja nyt vihdoin oli täydellinen tilaisuus piipahtaa Hong Kongissa kolmeksi päiväksi ennen lentoa Balille.


Victoria Peakille pääsee helposti maisemaratikalla

Ensimmäisen päivän ohjelmaksi olin suunnitellut Victoria Peakin näköalapaikalla käyntiä, sillä sieltä avautuu upeat näköalat Hong Kongin ylle. Majapaikastani Tsim Sha Tsuin kaupunginosasta hyppäsin ensin metroon, joka vei yhdellä pysähdyksellä kaupungin eteläosaan, isolle Hong Kong Island:lle, jolla paikallisittain kutsuttu The Peak myös sijaitsee. Tämän jälkeen kävelin lyhyen matkaa The Peak Tram -raitiovaunun alkupisteelle, jonka sijainti näkyi kätevästi myös Google mapsissa. Tämä vanha maisemaratikan tapainen vie kätevästi suoraan kukkulan päällä olevan ostoskeskuksen sisälle ja sieltä käsin voi lähteä kävelemään maisemareittiä kukkulan ympäri.

Ostin edestakaisen lipun Peak tramiin paikan päältä ja siirryin odottamaan seuraavaa ylös menevää ratikkaa muiden joukkoon. Täytyy sanoa, että pienoinen kulttuurishokki iski Japanin kohteliaan jonotuskulttuurin jälkeen, kun ratikan lähestyessä alkoi aivan jäätävä tunkeminen joka suunnasta. Siinä ei auttanut muu kuin mennä virran mukana, mutta hieman kauhulla katsoin kun lapset ja vanhemmat ihmiset olivat jäädä jalkoihin ihmisten työntäessä toisia selästä eteenpäin. Sisällä ratikassa selvisi, että kaikilla oli ollut kiire rynnätä istumapaikoille, mutta seisomaan mahtui kyllä ja kaikki laiturilla olleet pääsivät kyytiin.

Alkuryysiksen jälkeen matka ylös Peakille taittui hyvin rauhallisesti. Ratikan laajoista ikkunoista pääsi ihailemaan maisemia ja kaupunki lipui kauemmas lähestyessämme kukkulan lakea. Muutamassa kohdassa nousukulma kohosi yllättävän jyrkäksi ja paikan nettisivuilta selviää kulman olevan jyrkimmissä kohdissa jopa 25,7 astetta. Tämä tuntui erityisen jyrkältä alaspäin mennessä, jolloin sai kyllä pitää kiinni ettei lentäisi naamalleen.


Hong Kong Peak tram raitiovaunu

Hong Kong kävelypolku Victoria Peak Trail reittiPeakilta avautuu upeat maisemat Hong Kongin ylle

Ratikan päätepiste on The Peak Tower, josta löytyy ostoskeskus, ravintoloita, vahakabinetti ja maksullinen näköalatasanne. Olin kuitenkin nähnyt hienoja maisemakuvia kukkulan kävelyreiteiltä, joille pääsee aivan ilmaiseksi, joten päätin etten maksa erillisestä näköalatasanteesta. Aivan ostoskeskuksen ulkopuolelta löytyikin kartta kukkulan kiertävästä Peak Trail -kävelyreitistä ja päätin suunnata heti kaupungin suuntaan avautuvien näköalojen luo (kartalla numerosta 1 kohti numeroa 2) ja sieltä kautta kukkulan ympäri.

Kovin kauaa ei tarvinnut kävellä, kun edessäni avautui jo näkymä Hong Kongin ylle. Polku kukkulan ympäri kulki kauniisti aidattuna reunaa pitkin, jolloin edessä avautui esteetön näköala eri kulmista Hong Kong Islandin ja Victoria Harborin yli Kowloonin alueen suuntaan. Elokuinen päivä oli puolipilvinen ja helteinen, mutta puut tarjosivat ajoittain kivasti suojaa porotukselta. Niiden lomasta pilkahti aina uusi palanen maisemaa, jossa erikokoiset veneet seilasivat ristiin rastiin pilvenpiirtäjien lomassa. Nautin vehreillä kävelykaduilla kulkemisesta ja pysähdyin useamman kerran ihailemaan maisemia matkan varrella.


Hong Kong kävelypolku Victoria Peak
Hong Kong kaupunki nähtävyys Victoria Peak

Hong Kong kävelypolku Victoria Peak

Hong Kong kävelypolku Victoria Peak

Hong Kong kävelypolku Victoria Peak

Hong Kong maisema Victoria Peak

Hong Kong maisema Victoria Peak

Hong Kong maisema Victoria Peak

Hong Kong kaupunkimaisema Victoria Peak

Hong Kong maisema Victoria Peak


High West – portaat huipulle

Aikani käveltyä saavuin risteyskohtaan, jossa oli myös levähdysalue piknikpöytineen ja penkkeineen. Alueelta lähti erillinen polku High West -nimiselle kukkulalle, jonka näköaloja olin aiemmin kuvissa ihaillut. Opasteissa varoiteltiin jyrkistä portaista, mutta itsellä energiaa tuntui vielä riittävän joten päätin helteestä huolimatta lähteä kapuamaan näköalakukkulalle. Polku kulki postauksen alussa olleen kartan kohdasta 4 kohtaan 12.

Reitin kulkeminen kestää vain noin puoli tuntia ja alun tasaisen pätkän jälkeen alkaa nousu kiviportaita pitkin ylös kohti pientä kukkulaa 494 metrin korkeudessa. Matkan varrella maisemat eivät aluksi olleet ihmeellisiä, joten keskittyminen meni vain portaiden kapuamiseen, mutta huipun lähestyessä alkoivat näköalatkin paranemaan. Viimeistä nousua ylöspäin puuskuttaessa tuntui kuin taivas olisi auennut yläpuolella pensaiden lomasta ja edessä häämöttävän kyltin takana ei näkynyt muuta kuin sinistä taivasta ja pilvenhattaroita. Hikisen pyrähdyksen jälkeen tuntui kuin olisi saapunut maailman huipulle.

Matkan varrella vastaani oli tullut muutamia pariskuntia ja yksi treenaaja oli ohittanut minut juosten ylös ja alas portaita, mutta huipulle saapuessani satuin hetken aikaa olemaan aivan yksin. Ihailin joka suuntaan avautuvaa maisemaa. High West -näköalapaikalta pääsi näkemään myös Lantau- ja Lamma-saarten suuntaan, sekä niiden takana häämöttävälle merelle jossa kohosi vielä pienempiä saaria rykelminä. Tasanteen opastaulu osoitti Hong Kongin keskustan suunnalla näkyvien rakennusten ja nähtävyyksien sijainteja.

Hetken päästä paikalle saapui pari muuta turistia, joiden kanssa vaihdoimme kätevästi kuvausvuoroja jotta saimme ikuistettua itsemme upean maiseman kanssa. Omalla kohdallani näköalapaikalle kapuaminen oli ehdottomasti vaivan arvoinen ja nautin maisemien ihailusta rauhallisella paikalla.

Paluumatkalle ainoa vaihtoehto on kulkea takaisin samaa reittiä portaita pitkin aina piknik-alueelle asti. Siitä reitti liittyy uudestaan samaan Peakin kukkulaa ympäri kulkevaan reittiin, jota seuraamalla päätyy takaisin ostoskeskukselle. Onnistuin kuluttamaan kaiken mukana kantamani veden helteessä kävellessä, joten suuntasin ensimmäiseen kahvilaan ostamaan uuden veden ennen suuntaamista takaisin ratikkaan kohti keskustaa. Kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut puoli päivää, ja Victoria Peak nousi kerralla yhdeksi suosikkinähtävyyksistäni Hong Kongissa!


High West reitti Hong Kong

High West portaat Hong Kong
High West portaat Hong Kong

High West kukkula Hong Kong

High West näköala Hong Kong

High West näköala Hong Kong

High West näköala Hong Kong

High West näköala Hong Kong

High West näköalatasanne Hong Kong


Pidätkö reissuilla näköalapaikoilla vierailusta ja onko Victoria Peak jo entuudestaan tuttu?


9 Comments

 • Ne Tammelat

  Hongkong oli ensimmäinen yhteinen kohteemme Aasiassa ja oli siinä kyllä ihmeteltävää kerrakseen, niin hieno ja melkeimpä futuristinen fiilis koko kaupungista. Victoria Peak oli meidänkin matkaohjelmassa ja kiipesimme jonkin matkaa myös ylöspäin sieltä vielä. Upeita maisemia kyllä tuolta noin korkealta!

 • Eveliina / Reissukuume

  Vau, tosi hieno kohde ja upeat maisemat! Ihmettelen samaa kuin Mikko; tuntuu hassulta, ettei High West ole tuon suositumpi. Jotenkin on tottunut siihen, että maailmalla (ja toki ihan koti-Suomessakin) kaikki tuollaiset maisemakohteet ovat todella suosittuja. Monesti ärsyttää, kun tuntuu, ettei pääse itse kuvaamaan tai nauttimaan maisemista ryysiksestä johtuen, mutta sellaista se on 😀

  Upea on muuten tuo maisemaratikkakin! Miksi oi miksi meillä ei Suomessa ole tällaisia? :/

 • Merja / Merjan matkassa

  Kävin siskoni kanssa Hong Kongissa vuonna 2019. Silloin siellä oli juuri ollut mielenosoituksia ja turisteja aika vähän liikkeellä. Me mentiin Victoria Peakille taksilla hotellin suosituksesta ja koska taksit ovat siellä edullisia, ei se paljoa maksanut. Näköalapaikalla meitä oli ehkä yhteensä 10 hlöä. Ruuhkista ei tietoakaan, mitä moni ihmetteli jälkikäteen kun näki kuviani, joissa ei montaa ihmistä näkynyt. Oli hieno kohde niin Hong Kong kuin Victoria Peak. 🙂

 • Pirkko / Meriharakka

  Näköalapaikat ovat ihan kivoja, saahan niistä vähän yleiskuvaa alueesta, eli usein sellaisella vierailemme.
  Joskus luin kivan pakinan nähtävyyksistä jokaisessa kaupungissa ja näköalapaikka oli myös niiden joukossa, muita oli ainakin kirkko, patsas, museo, tori, vanhakaupunki, viinitila/panimo, eläintarha ja olisiko ollut ostoskeskus. Nämä kun kiertää, niin kaupunki kuin kaupunki on nähty. Victoria Peakin on tullut nähtyä 🙂

 • Paula - Gone with the Gastons

  Upeat maisemat tuolta! Hong Kong olisi kyllä mielenkiintoinen paikka ja aika monellahan se tuntuu olevan juuri tuollainen muutaman päivän välilaskupaikka, ja se tulee siinä nähtyä. Me lennämme Aasiaan Kaliforniasta niin Japaniinkin suoralento on suhteellisen lyhyt. Ehkä jos menisi Thaimaaseen, niin voisi tehdä tuollaisen stopoverin. Kiinnostaisi kyllä kovasti.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *