Santiago Chile maailmanympärimatka
Maailmanympärimatka,  Matkamietteitä

Paljonko maailmanympärimatka maksoi?

Elokuussa 2023 alkaneen 4,5 kuukauden maailmanympärimatkani aikana ja sen jälkeen sain useilta tutuilta kysymyksiä tällaisen ison matkan hinnasta. Yleistä vastausta maailmanympärimatkojen hinnasta ei oikeastaan voi antaa, sillä matkan hinta riippuu niin paljon kohteiden hintatasosta, matkustustyylistä ja aktiviteeteista. Koin kuitenkin reissuani suunnitellessa muiden maailmanympärimatkoja tehneiden matkabudjeteista olleen paljon apua, joten päätin avata myös omat lopulliset kustannukseni muiden matkaajien hyödyksi.

Oma maailmanympärimatkani oli ollut pohdinnassa noin 8 vuotta ja säästäminen matkaa varten kesti melkein tuon ajan vaihtelevilla kuukausimäärillä. Moni maailmanympärimatkalle valitsemani matkakohde ei ollut edullisimmasta päästä, mutta olin myös päättänyt panostaa tähän kauan haaveissa olleeseen reissuun, enkä tinkiä haluamistani elämyksistä.


Maailmanympärimatkani toteutunut reitti oli:

 1. Etelä-Korea
 2. Japani
 3. Hong Kong
 4. Indonesia
 5. Australia
 6. Fidži
 7. Samoa
 8. Uusi-Seelanti
 9. Chile
 10. Bolivia
 11. Peru


maailmanympärimatka lennot


Maailmanympärimatkan lennot

Ennen matkaani käytin aikaa reitin suunnitteluun ja tutkin eri vaihtoehtoja lentojen ostamiseen. Avasinkin päätöstäni ostaa suurimman osan maailmanympärimatkan lennoista itse etukäteen matkareitin suunnittelusta kertovassa postauksessa. Varasin lopulta lennot yksitellen itse hyödyntäen lähinnä Skyscanneria ja lentoyhtiöiden omia sivuja edullisten ja mahdollisimman suorien reittien löytämiseen.

Pohdin aluksi lentojen varaamista matkatoimiston kautta, mutta saamaani tarjoukseen Oneworldin lentopaketista sai mahdutettua vain osan haluamistani lennoista ja paketin hinnaksi olisi niille lennoille tullut noin tuhat euroa enemmän kuin itse varatessani. Varaamalla lennot itse ja ilman mitään tiettyä lentoyhtiöallianssia sain myös valittua vapaasti lentoyhtiöiden väliltä suorimmat reitit.

Maailmanympärimatkani lentojen kokonaishinnaksi tuli lopulta 5589,38 euroa, joka oli hieman enemmän kuin ennen matkaa arvioimani 5000 euroa. Paria viikkoa aiemmin olin löytänyt myös halvempia lentoja, mutta pohdinnan aikana hinnat olivat ehtineet jo kallistua. Yleisesti yhdensuuntaiset lennot olivat monilla yhtiöillä edelleen suhteessa kalliimpia kuin menopaluuna ostetut. Mikäli matkakohteisiin olisi ollut valmis tekemään kompromisseja tai viettämään aikaa välilaskuilla, olisi lentoja saanut myös edullisimmin. Halusin kuitenkin nähdä tiettyjä kohteita matkallani ja myös maksimoida ajan kohteissa tiivistämättä aikataulua enää enempää, joten päädyin lentämään ainoastaan suoria lentoja ilman välilaskuja (lukuunottamatta viimeistä yhden yön välilaskua Madridissa matkalla Limasta takaisin Helsinkiin).

Lentoreittini kulki seuraavasti (// = maateitse matkustus): Helsinki – Soul (Etelä-Korea) // Busan (Etelä-Korea) – Osaka (Japani) // Tokio (Japani) – Hong Kong (Hong Kong SAR / Kiina) – Bali Denpasar (Indonesia) – Surabaya (Indonesia) – Bali Denpasar (Indonesia) – Perth (Australia) – Brisbane (Australia) – Proserpine (Australia) – Brisbane (Australia) – Ayers rock (Australia) – Melbourne (Australia) – Sydney (Australia) – Nadi (Fidži) – Apia (Samoa) – Auckland (Uusi-Seelanti) // Christchurch (Uusi-Seelanti) – Auckland (Uusi-Seelanti) – Santiago (Chile) – Puerto Natales (Chile) – Santiago (Chile) – Calama (Chile) // Uyuni (Bolivia) – La Paz (Bolivia) // Cusco (Peru) – Lima (Peru) – Madrid (Espanja) – Helsinki.


maailmanympärimatkan reitti


maailmanympärimatka majoitus


Majoitukset – pihistystä ja panostusta

Maailmanympärimatkan budjettia suunnitellessa olin arvioinut keskimääräisen yöpymisen hinnaksi noin 50-60 euroa/yö. Olin etukäteen päättänyt, että en luultavasti yöpyisi jaetuissa dormeissa, vaikka ne ovatkin erittäin tuttuja parikymppisenä tehdyiltä reissuilta. Huomaan kuitenkin arvostavani kolmekymppisenä matkustaessa unta aivan eri tavalla 🙂

Majoituksiin kului 4,5 kuukauden matkallani yhteensä 8502,72 euroa, josta tulee noin 65,89 euroa/yö eli hieman yli budjetin. Muutamaan retkeen kuuluivat majoitukset, joten niitä ei ole laskettu tähän summaan.

Yleisesti majoituskulut pysyivät kohtalaisina, mutta muutamissa kohteissa päätin tietoisesti ylittää budjetin joko heikon majoitustarjonnan vuoksi tai panostaakseni haluamaani erityiseen majapaikkaan. Kallis ja rajoitettu majoitustarjonta oli matkani aikana esimerkiksi Australian Ayers Rock/Ulurulla, jossa maksoin 1 yöstä 146,56 euroa ja Uuden-Seelannin Mount Cook:lla, jossa maksoin 1 yöstä 209,86 euroa. Nämä olivat kuitenkin molemmat paikkoja, joissa halusin ehdottomasti pysähtyä edes yhdeksi yöksi ja olivat rahan arvoisia. Fidžin Nanuya Lailai -saarella päätin panostaa kauniiseen puumaja-majoitukseen 2 yön verran 157,83 euroa/yö ja Samoalla valitsemani kivempi rantabungalow maksoi 128,51 euroa/yö.

Pyrin kuitenkin myös usein alittamaan budjetin, kun se vain oli mahdollista esimerkiksi edullisemmissa matkakohteissa, joten se tasapainotti kokonaisuutta. Halvin majoitus matkallani oli Punossa Perussa 30 euroa/yö maksanut kahden hengen hotellihuone aamupalalla, ja myös Cuscon majoitukset olivat 31 euroa/yö tuntumassa.

Koska en majoittunut jaetuissa dormeissa, täytyi soolomatkustajana usein maksaa yksityisestä huoneesta saman verran kuin kahdestaan matkustavat. Majoitusbudjettini voisikin lähes puolittaa, jos matkassa olisi ollut kaveri jakamassa majoituskuluja. Ainoastaan osassa Etelä-Korean ja Japanin kohteita, Australian Sydneyssä ja Uuden-Seelannin Aucklandissa onnistuin löytämään sopivan yhden hengen huoneen (jotka nekin maksoivat silti hieman enemmän kuin jaettu kahden hengen huone olisi maksanut).

Edullisimmat matkakohteeni olivat ensimmäinen kohteeni Etelä-Korea ja viimeinen kohteeni Peru, molemmat keskimäärin 39 e/yö tuntumassa. Osasin etukäteen odottaa Australian ja Uuden-Seelannin olevan kalliita (keskimäärin 71-75 e/yö), ja koska vietin näissä molemmissa lähes 4 viikkoa olin huomioinut tämän majoitusbudjetissa. Fidžin Yasawa-saaristo kuitenkin hieman yllätti hintatasollaan (keskimäärin 82e/yö), sillä saarilta löytyi vain muutama edullisempi majoitus, jos ei halunnut majoittua dormissa. Samoa nousi lopulta keskimäärin kalleimmaksi maaksi (128,5 e/yö) maailmanympärimatkalla ainoastaan valitsemani rannalla olevan bungalow:n vuoksi. Samoalta olisi löytynyt edullisempiakin majapaikkoja, joten tämä ei kerro koko totuutta maan hintatasosta.maailmanympärimatka retket


Maailmanympärimatkan retket

Yritin pitää kirjaa maailmanympärimatkani järjestettyjen retkien kustannuksista ja sisällyttää niihin myös puoli päivää kestävät retket. Voi olla, että jokin on unohtunut kirjata matkalla, mutta hyvän yleiskuvan summasta varmasti saa. Yhteensä retkiin kului 3692,19 euroa.

Pisimmät retket matkalla olivat kolmen päivän mittainen Bolivian altiplanon ja suola-aavikon poikki kulkeva jeeppisafari Chilen San Pedro de Atacamasta rajan yli Bolivian Uyuniin 231,21 euroa, ja kahden päivän mittaiset Cuscosta lähtenyt Machu Picchu & Sacred Valley tour 359,28 euroa ja Australian K’Gari saaren tour Rainbow beachilta 452,80 euroa.

Suurin osa retkistä oli kuitenkin päivän tai puolikkaan päivän mittaisia, ja monen retken olisi voinut korvata itse ajamalla esimerkiksi Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. En kuitenkaan halunnut vuokrata autoa yksin ja kun julkisilla ei kaikkiin paikkoihin kunnolla päässyt, oli järjestetylle retkelle osallistuminen helppo vaihtoehto. Määrällisesti eniten osallistuinkin retkille Uudessa-Seelannissa (9kpl) ja Australiassa (6kpl) etäisyyksien vuoksi, ja toki vietin myös eniten aikaa kaikista maailmanympärimatkani maista juuri näissä kahdessa.maailmanympärimatka liikkuminen bussi
maailmanympärimatka liikkuminenMuut kulut – viisumit, matkavakuutus & pitkän matkan bussit

Viisumeita tarvitsin koko maailmanympärimatkani aikana ainoastaan Australiaan, Uuteen-Seelantiin ja Indonesiaan. Näistä Australian turistiviisumi oli maksuton ja muut viisumit maksoivat yhteensä 62,05 euroa (Uuden-Seelannin viisumi 30,16 euroa ja Indonesian 31,89 euroa).

Matkavakuutus pitkälle matkalle saattaa tulla erittäin kalliiksikin, mutta 4,5 kuukauden matkalle summa jäi mielestäni vielä kohtuulliseksi. Minulla oli voimassa ilmaiseksi Bank Norwegianin luottokortin matkavakuutus ensimmäisille 90 päivälle, kunhan maksoin suurimman osan matkakuluista (esim. lennot) heidän luottokortilla. Loppumatkalle tuosta 90 päivästä eteenpäin otin If:n määräaikaisen matkavakuutuksen, jonka hinnaksi tuli jäljelle jäävälle 49 päivälle 174,92 euroa. Sain myös kirjallisen vahvistuksen heiltä, että matkavakuutus on tosiaan voimassa vaikka tuleekin voimaan kesken matkan eikä lähtöpiste siinä vaiheessa ole Suomessa. Tästä oli tietoa etsiessä ollut eriäviä mielipiteitä keskustelupalstoilla, joten oli hyvä varmistaa asia.

Muita matkan kuluja kirjasin matkan aikana satunnaisesti, sillä esimerkiksi suurimman osa lyhyemmistä julkisen liikenteen kuluista maksoin käteisellä ja niistä olisi ollut liian aikaavievää pitää kirjaa. Laitoin kuitenkin ylös pidempien bussimatkojen ja bussipassien kulut, ja näihin bussimatkoihin kului 536,17 euroa. Esimerkiksi Uuden-Seelannin Intercityn 50 tunnin Flexi-bussipassi ja sen päälle kaksi 3 tunnin top up:ia maksoivat yhteensä 325,52 euroa ja Peruhop bussipassi Bolivian La Pazista Cuscoon maksoi 89,26 euroa.

Yhteensä näitä kirjattuja muita kuluja kertyi 773,14 euroa. Ennen matkaa kertyviin kuluihin kannattaa huomioida myös rokotusten ja mahdollisten malarialääkkeiden kulut. Omalla matkallani en malarialääkkeitä tarvinnut ja rokotukset olivat jo kunnossa aiempien reissujen takia. En myöskään laskenut varustekuluja tähän, sillä rinkka, pakkauskuutiot ja suurin osa muista varusteista löytyi jo entuudestaan. Joitain hankintoja tein ennen matkaa, kuten uudet varrettomat vaelluskengät, mutta ne tulevat hyötykäyttöön myös arkielämässä joten en sisällyttänyt niitä tähän.maailmanympärimatka ruoka
maailmanympärimatka ruoka


Elämisen kulut & nähtävyydet

Ruokakuluja, muita matkakuluja (Uber, julkinen liikenne, lautat), sisäänpääsymaksuja, pyykinpesukuluja, hankintoja (aurinkorasvat ja muut kosmetiikkatuotteet loppuneiden tilalle), tuliaisia, juomarahoja, hieronnassa käyntejä ja muita päivittäisiä menoja en kirjannut ylös erikseen. Luottokortin tietojen mukaan sekalaisia muita elämisen kuluja kertyi yhteensä 7885,35 euroa. Tähän summaan ovat päätyneet myös erikseen merkitsemättä jääneet retket ja erityisesti käteisellä maksetut asiat, jotka olisivat ehkä voineet kuulua muihin kategorioihin.

Päivähinta näille sekalaisille kuluille on noin 56,7e/päivä, mikä vaikutti itsestäni alkuun aika korkealta. Toisaalta kulutukseeni päti sama sääntö kuin majoituksienkin osalta, eli yleisesti pyrin edullisuuteen mutta välillä panostin elämyksiin. Söin usein ruokakaupasta ostettua ruokaa ja elin edullisesti, mutta välillä tuli nautiskeltua kalliissa sushiravintoloissa tai syötyä syrjäisen seudun ainoassa ravintolassa, jolloin hinnat olivat väkisinkin korkeammat. Ostin myös Fidžin pesupalvelusta varastettujen vaatteiden tilalle Niken paidan ja Lululemonin legginsit, joiden kulut päätyivät myös tähän kategoriaan.

Sisäänpääsymaksuista ja retkistä tulevat äkkiseltään mieleen ainakin Seoul tower, Busan tower, Kyoto tower, Shibuya Sky (tykkäsin näköjään näistä näköalatorneista :D), Japanin temppelit, Kioton Mipig cafe ja Samurai&Ninja museo, Tokion teamLab Planets museo, Ubudin päiväretkikohteet, Brisbane koala sanctuary, K’Gari saaren yli lento pienkoneella, Samoan päiväretkikohteet, Queenstownin gondola, Christchurchin Quake City museo ja Santiagon Ski Costanera torni. Näiden kuluja en erikseen laskenut retkien alle vaan päivittäisiksi kuluiksi, joten kaikki nähtävyydet huomioiden päivähinta vaikuttaa mielestäni realistiselta.

Kokonaishinta matkalle maailman ympäri: 26 442,78 euroa

Maailmanympärimatkani budjetiksi olin etukäteen arvioinut noin 25 000 euroa ja jättänyt liikkumavaraa hieman ylöspäin varmuuden vuoksi. Lopulta tämän maailmanympärimatkan hintalapuksi tuli 26442,78 euroa.

Joidenkin majoitusten hintataso yllätti, mahdollisesti liian myöhäisen varauksen vuoksi, ja lentojen hinnat olivat myös ehtineet kallistua suunnittelun aikaisista hinnoista. Monien suosittujen kohteiden majoitukset esimerkiksi Uudessa-Seelannissa ja Fidžillä suosittelisin varaamaan mieluummin aiemmin kuin myöhemmin, jos vain tietää matkan aikataulun hyvissä ajoin. Kuten aiemmin mainitsin, kahdestaan matkatessa olisi myös helposti säästänyt lähes puolet majoituskuluista kahden hengen huoneessa. Myös osan retkien kuluista olisi voinut jakaa kahdelle. Nautin kuitenkin yksin matkustamisen vapaudesta ja olin myös ennakkoon päättänyt olevani valmis maksamaan elämyksistä tällä ainutlaatuisella reissulla 🙂

Maailmanympärimatkan voi siis toteuttaa monella tapaa ja ehdottomasti myös edullisemminkin, esimerkiksi valitsemalla edullisempia matkakohteita, majoittumalla dormeissa tai kahdestaan yksityishuoneessa, matkustamalla hitaammin vähempään määrään kohteita, valitsemalla edullisempia aktiviteetteja ja tekemällä enemmän kompromisseja lentojen suhteen. Halusin kuitenkin itse kokea mahdollisimman paljon maailmanympärimatkalle varaamassani ajassa, päästä näkemään erityisesti haaveissani olleita kohteita ja panostaa elämyksiin.

Maailmanympärimatka oli itselleni ehdottomasti rahan arvoinen, sillä pääsin kokemaan niin paljon uskomattomia elämyksiä ja kauan haaveissani olleita kohteita, joiden tunnelmaa edelleen muistelen lämmöllä matkan jälkeen 🙂
31 Comments

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Tämä oli kyllä kerta kaikkiaan huikea matka. Toisin kuin useita, minua ei toteutuneet kustannukset yleensä kiinnosta, koska ne riippuu niin paljon valinnoista. Tämä on kuitenkin hieman eri juttu, ja tästä saa kyllä hyvän käsityksen, että Tyynellä merella kaikki maksaa 🙂 Ja mitä noihin muihin maihin tulee, niin tuota luokkaa ne yleisesti tosiaan ovat. Muutoin oikein järkevät kulut, kokemuksia sait euroa vastaan mielestäni älyttömän paljon!

  • Sarianne

   Olen samaa mieltä, että paljon kokemuksia sain matkaan mahdutettua ja olivat kyllä myös rahan arvoisia 🙂 Tyynenmeren saaret olivat kyllä yllättävän kalliita, vaikka toki vierailemani olivat ehkä turistisemmasta päästä moniin muihin verrattuna. Heräsi kyllä kiinnostus vierailla muillakin saarilla, joten ehkä joskus pääsee vertaamaan hintoja niihin 😀

   • Sarianne

    Kiva kuulla! 🙂 Lentojen hinnat varmasti riippuu kohteista ja ajankohdasta myös, joten aina kannattaa tietysti vertailla. Mutta olen muidenkin kokemuksia kyllä lukenut, että usein itse varaamalla löytyi halvemmat lennot.

  • Sarianne

   Tuli kyllä ennen reissua ja sen aikana täyteltyä exceliä 😀 Mutta oli kyllä hyvä matkan aikana tarkkailla budjetissa pysymistä ja mielenkiintoista itsellekin nähdä lopussa paljonko matkaan kokonaisuudessaan meni.

 • Reissu-Jani

  Paljon nähty, paljon koettu – kohtuulliset kulut. Pidin itse kirjaa toistaiseksi pisimmällä 3kk reissulla Kaakkois-Aasiaan ja Oseaniaan merkitsemällä jokaisen kulun ylös. Budjetti piti yllättävän hyvin, kun suurin osa (2/3) kustannuksista oli jo tiedossa (lennot, majoitukset ja autojen vuokraukset) ennen matkalle lähtöä. Loppuosa – noin 1/3 oli sitten ruokailut ja muut (pääsymaksut yms). Australia ja Uusi-Seelanti, jossa olimme kuusi viikkoa vuokra-autoilla kiertäen, vievät suurimman osan kuluista. Sen tuosta sinun kustannuksista huomaa hyvin että lentojen hinnat ovat nousseet 10 vuodessa aikalailla vaikka ottaakin huomioon inflaation ja rahan arvon alentumisen. Mielenkiintoinen havainto että matkavakuutuksen pystyi ottamaan jo matkalla ollessa.

  • Sarianne

   Mahtava kuulla! Lentojen hinnat tuntuvat tosiaan nousseen joillain matkoilla merkittävästi. Osaan lyhyempiä osioita löytyi halpalentoyhtiöitä, mutta pitkän matkan lentojen hinnat vaikuttivat korkeammilta kuin ennen.
   Ja tosiaan matkavakuutuksen jatkon sai ostettua kätevästi ainakin ennen matkaan lähtöä (en tiedä olisiko jatkoa saanut matkan päältä samalla tavalla), mutta matkavakuutuksen jatkon aloituspäivänä ei tarvinnut olla Suomessa, mistä oli hieman epäselvyyttä monissa ehdoissa kun jatkon otti vielä eri firmalta.

 • Pirkko / Meriharakka

  Varmaan noin pitkällä matkalla onkin hyvä idea, että lentoja voi varata tarpeen mukaan sen sijaan, että kaikki olisi kiinnitetty etukäteen, jolloin jonkun välin muuttuminen voisi kaataa koko reitityksen.
  Tuosta majoitusgraafistasi, näin olen Maailmanmatkaaja-ystävieni tarinoista ymmärtänyt, että Tyynellä valtamerellä on vaikea matkustaa halvalla, sillä tarjolla on usein vain kalliita vaihtoehtoja. Me olemme käyneet siellä vaan Tahitilla ja Moorealla ja Pääsiäissaarella. Lähiviikkoina on Taipeista tarkoitus poiketa Palaulle ja kaikkien palveluiden hinnat siellä kyllä hirvittävät jo etukäteen – siis vaikka verrattuna matkamme muihin kohteisiin tuolla suunnalla.

  • Sarianne

   Mielenkiintoista kuulla lisää Palaun kokemuksista ja hintatasosta teidän matkan jälkeen! Yleisesti tosiaan saaret vaikuttavat siellä suunnalla kalliilta. En tiedä olisiko osa vähemmän vierailluista saarista hieman edullisempia verrattuna moniin, omassa mielessäni ’häämatkasaariin’, vai onko tämä koko alueen hintataso 🙂

 • Heidi / Maailman äärellä

  Oli tosi mielenkiintoista verrata sinun kuluja oman reissun kuluihin. Tosin meillä oli tietysti ihan erilaiset matkat, kun minä olin kieroksella paljon vähemmän aikaa, mutta monta samaa kohdetta meillä kuitenkin oli. Itse asiassa jo matkalla, kun seurasin samalla Instasta sinun matkaa, pohdiskelin, miten kalliiksi sinun matka mahtaa tulla, kun tuntui, että olit niin usein erillaisilla retkillä ja tietysti jouduit majoituskuluista vastaamaan yksin.

  Mutta olen aivan samaa mieltä: reissu oli ehdottomasti jokaikisen siihen panostetun euron avoinen.

  • Sarianne

   Näitä on ehdottomasti mielenkiintoista verrata, vaikka toki myös monia eri tekijöitä! Ja joo retket esimerkiksi Uudessa-Seelannissa tulivat varmasti kalliimmiksi kuin auton vuokraus ja itsenäisesti paikkojen tutkiminen olisi tullut. Olen kuitenkin saamaa mieltä, että ehdottomasti rahan arvoinen reissu, jäi niin upeita muistoja! Kiva kuulla myös teidän reissun kuluja, mitä mainitsitkin että pian tulossa 🙂

 • Maria Ojajärvi

  Olipa mielenkiintoista lukea tarkkoja lukuja siitä paljonko rahaa oli mennyt eri osa-alueisiin. Joskus on tullut pohdittua tällaista matkaa, joten senkin pohjalta kiinnostaa. Isäni aikanaan kävi, mutta se oli joskus 50 v sitten.

  P.S. Mikä toi ihastuttava syötävä possu on? 😀

  • Sarianne

   Kiva kuulla! Itsekin koin tarkat luvut hyödyllisiksi matkaa suunnitellessa 🙂 Nuo söpöt dim sumit löytyy Yum Cha -nimisestä ravintolasta Hong Kongista. Olivat aivan mielettömän herkullisia myös, joten voin suositella lämpimästi ravintolaa! 🙂

 • Merja / Merjan matkassa

  Sinulla oli mahtava reissu ja hienoja kohteita! Me oltiin alkuvuodesta 7 viikon reissulla ja kävimme myös Indonesiassa, Ausseissa, Uudessa-Seelannissa ja Fidzilla. Lentoihin meni paljon rahaa, mutta yritettiin pihistellä majoituksissa, kun niissä kuitenkin valinnan varaa. Lentoja varattiin tien päällä sitä mukaa kun reitti varmistui. En tiedä oliko se taloudellisesti kannattavaa, mutta en halunnut sitoutua tiukasti tiettyihin päiviin ja reitteihin. Eikä me oikeasti edes tiedetty matkan alussa minne kaikkialle tie vie. 🙂 Auton vuokraaminen oli kallista, mutta toki Uudessa-Seelannin eteläsaarella ei tullut majoituskuluja, kun nukuttiin matkailuautossa. Nyt ollaan monta kokemusta rikkaampia, joten kyllä kannatti.

  • Sarianne

   Kuulostaa ihanalta reissulta! <3 Lentoihin saa kyllä menemään rahaa! Varasin itse suurimman osan lennoista ennen matkaa, mutta varsinkin maiden sisäisiä lentoja jätin myöhemmälle kun suunnitelmat tarkentuivat. Matkailuautolla meno Uudessa-Seelannissa kuulostaa mahtavalta kokemukselta. Varmasti jos olisin kaverin kanssa ollut liikenteessä, olisi auton vuokraaminen ollut kannattavaa. Yksin reissatessa pidin varmempana ratkaisuna liikkua bussilla ja se toimi ihan hyvin lopulta myös 🙂

 • Elina / elinanmatkalaukussa

  Mielenkiintoinen postaus ja oon sun kanssa ihan samaa mieltä, että tämä postaus auttaa ihan varmasti muita vastaavia suunnitelmia tekeviä. Ihan mielettömän vaikeaa on arvioida, että paljonko kustannukset maksaisi, hinta haitari kun voi olla ihan valtavan laaja. Mielestäni pääsit edullisesti lentojen suhteen, kun miettii mitä lennot maksaisi joka kohteeseen erikseen, mikäli niihin lähtisi aina Suomesta käsin! 😀

  • Sarianne

   Kiva kuulla, ja uskon myös että kulupostaukstista on aina hyötyä kuten itsellenikin oli matkaa suunnitellessa! Ja yritin muuten ajatella juuri tuolla tavalla aina kun matkan summa hirvitti, eli että jos olisin lomilla lentänyt edestakaisin kohteisiin erikseen olisi matka tullut paljon kalliimmaksi 😀

 • Aila ja Juha

  ”Halusin kuitenkin itse kokea mahdollisimman paljon maailmanympärimatkalle varaamassani ajassa, päästä näkemään erityisesti haaveissani olleita kohteita ja panostaa elämyksiin.” Sanoit itse näin ja juuri noin olisin sanonut minäkin. Raha ei voi ratkaista vaan se, mitä haluaa ja minkä kokee arvokkaaksi. Raha voi ratkaista sellaisia asioita, jotka eivät ole niin tärkeitä, ainakin meillä on usein sentyyppisiä asioita matkoissamme ja niissä säästäessä voi sitten satsata niihin asioihin, jotka ovat niitä tärkeitä. On ollut hienoa seurata matkaasi. Aila

  • Sarianne

   Kiitos Aila! Näinhän se juuri on, että voi helposti säästää asioissa, jotka eivät ole omalla kohdalla niin tärkeitä, mutta itselle arvokkaisiin elämyksiin panostaa mielellään reissussa! <3

 • Ne Tammelat

  Ihan mielettömän reissun olet tehnyt! Kiva, että avasit myös kulupuolta ja olen muiden kommentoijien kanssa samaa mieltä, että on kyllä mahtavasti saatu rahoille vastinetta tuossa. Tuolla reitillä on monta kohdetta, jotka itseäkin kiinnostaisivat todella paljon. Erityisesti Japani, Etelä-Korea ja Bolivia kutkuttelevat mielessä 🙂

  • Sarianne

   Mahtava kuulla! Kaikki kohteet olivat kyllä omalla tavallaan erityisiä ja ikimuistoisia, mutta noista mainitsemistasi vielä erityishehkutus Bolivialle 🙂 Uskomattoman upea luonto jäi mieleen ja Bolivia on vielä hieman aliarvostettu matkailumaa!

 • Cilla Maria Travel

  Budjettipostaukset on aina mielenkiintoisia, etenkin tällaiset, missä kulut on eritelty kategorioittain. Pidän itsekin kirjaa reisssuista, mutta en yleensä laske arkisia käyttörahoja, koska ruokaan sun muuhun menisi rahaa myös kotioloissa. Tämä sun reissu on ollut varmasti jokaisen sentin arvoinen! Säästitkö muuten erilliselle matkatilille?

 • Kohteena maailma / Rami

  Todella mielenkiintoinen postaus kulujen seurannasta, antaa hyvää kuvaa tällaista reissua suunnittelevalla kustannuksista. Mikä parasta, niin olit aika hyvin onnistunut arvioimaan budjetin. Mielenkiintoinen reitti, ja varmasti ikimuistoinen reissu!

  • Sarianne

   Kiitos! Budjettia tuli tosiaan tarkkailtua reissun päällä jonkin verran, mutta olin päättänyt myös nauttia reissusta pihistelemättä liikaa ainakaan itselle tärkeissä asioissa 🙂

   • Kimmo

    Mukava lukea reissutarinoita. Itse lähdin nyt helmikuun alussa Aasiaan ja kiertelin siellä reilut 2 kuukautta kunnes päädyin Balille. Siellä karttaa katsoessani ajattelin, että idän kautta ei itseasiassa ole kovinkaan paljon pidempi matka. Tutkin skyscannerin kautta lentolippuja ja seuraavana päivänä päätin että tulenkin pallon ympäri Suomeen.

    Tätä kirjoittelen nyt Manlyn kaupungissa Sydneyn kupeessa. Huomenna lento Aucklandin ja sieltä Honolulun ja LAn kautta Suomeen jossa olen toukokuun lopussa.

    Eli oma matkani on hyvinkin suunnittelematon. Alussa ei ollut kuin lentolippu Bangkokiin ja hotelli varattuna kahdeksi yöksi. Samalla metodilla olen mennyt kokoajan. Paitsi nämä viimeiset lennot varasin siis noin viikko sitten kerralla.

    Reissu tulee kestämään aika tarkalleen 100 päivää. Hintaa en ole tarkasti laskenut mutta lienee noin 20 000 euroa.

    • Sarianne

     Kuulostaa mahtavalta reitiltä ja hienoa, että pystyit spontaanisti tekemään tällaisen reissun! 🙂 Niinhän se on, että kun niin pitkällä on jo niin samalla lentomäärällä voi helposti nähdä paljon muutakin jatkamalla pallon ympäri. Mielenkiintoista kuulla myös hinta-arvioita ja näistä on varmasti hyöytyä muillekin matkaajille. Mahtavaa reissua Uudessa-Seelannissa ja loppumatkalla, varmasti huikeita paikkoja edessä!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *